Praksisfaglighed i grundskolen

Inspiration til praksisfaglighed, og hvordan du kan undervise praksisfagligt i skolens fag.

Praksisfaglighed i alle fag i skolen

- Sådan kan du arbejde praksisfagligt i alle fag. Se videoen herunder for præsentation af en didaktisk model for praksisfaglighed.

 

Didaktisk model for praksisfaglighed i skolen

I projektet Praksiscirkler har vi gennem to år arbejdet sammen med lærere i skolens praktiske fag, faglærere på erhvervsskoler og læreruddannelsen. Det har udmundet i en didaktisk model for praksisfaglighed, som beskriver hvordan man som lærer i grundskolen kan undervise praksisfagligt. Den didaktiske model kan bruges som inspiration og støtteværktøj i planlægningen af et praksisfagligt undervisningsforløb eller kan bruges til at analysere og diskutere tidligere gennemførte forløb eller læremidler. Modellen kan bruges i alle fag.

Praksisfaglighed forstås i modellen som en didaktisk tilgang, hvor lærere med et praksisfagligt fagsyn giver eleverne mulighed for at få øjnene op for virkelighedsnære emner og gøre sig kropslige erfaringer med konkrete praktiske problemer og anvende fysiske materialer til at udarbejde. Et praksisfagligt undervisningsforløb i skolen skal tage udgangspunkt i det enkelte fags indhold, mål og klassetrin. Se modellen her og læs nærmere.

Didaktisk model
Didaktisk model for praksisfaglighed